2/7/09

Υποχρηματοδότηση ψυχιατρικών δομών, Ναυτεμπορική, Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009

Καταγγελία από το Δίκτυο Αργώς
Υποχρηματοδότηση ψυχιατρικών δομών
Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009 07:00
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1684588



Η υποχρηματοδότηση του τομέα ψυχικής υγείας της χώρας μας συνεχίζεται, παρά την αισιοδοξία των προηγουμένων μηνών ότι με τη συμφωνία του κοινοτικού επιτρόπου, Βλ. Σπίντλα, και του υπουργού Υγείας, Δ. Αβραμόπουλου, θα εξασφαλίζονταν οι προβλεπόμενοι πόροι.

Αυτό κατήγγειλε χθες το Δίκτυο Αργώς, των ιδιωτικών φορέων αποασυλοποίησης των ψυχικά ασθενών, τονίζοντας ότι με δημοσίευμα του BBC αναδεικνύεται το ζήτημα της καταπάτησης των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων, με την πρόβλεψη για μηχανική καθήλωση των ασθενών στο Δρομοκαΐτειο.

Ταυτόχρονα όμως, αναδεικνύεται και η μη τήρηση της Συμφωνίας της 7ης Απριλίου 2009 που υπογράφθηκε μεταξύ του επιτρόπου Κοινωνικών Υποθέσεων της Ε.Ε., κ. Σπίντλα, και του υπουργού Υγείας, κ. Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Αργώς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τους προβλεπόμενους πόρους για την προκαταβολική καταβολή των δαπανών ανά τρίμηνο, δεν έχει εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους και για το υπόλοιπο του 2009, δεν ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για σύναψη συμφώνων με παράλληλη διαμόρφωση συστήματος διασφάλισης ποιότητας, και δεν έχει υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη Συμφωνία της 7ης Απριλίου.

Το Δίκτυο Αργώς εξέφρασε την ελπίδα, ότι όλα αυτά δεν θα οδηγήσουν σε κατάρρευση το Σύστημα Ψυχικής Υγείας και ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα αντιληφθεί ότι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά υποχρέωση του κοινωνικού κράτους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι σας καταλάβαμε!
Δεν σας νοιάζει τίποτα άλλο παρά μόνο το κέρδος!