17/5/07

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 17-5-2007

17/05/2007

Προς: την Ειδική Γραμματέα Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Ένταξης κα. Τροχάνη

ΘΕΜΑ: Πιστώσεις για την Ψυχική Υγεία και καθυστερήσεις καταβολής χρηματοδότησης β τριμήνου 2007

Αξιότιμη κυρία Τροχάνη,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρά τις προσπάθειες σας για την διάθεση του ποσού των 16 εκατ. Ευρώ για το β τρίμηνο του 2007, δυστυχώς πολλές αποφάσεις βρίσκονται ακόμα στο ΥΥΚΑ με αποτέλεσμα πολλοί φορείς να μην εισπράξουν την χρηματοδότηση του β εξαμήνου ούτε ως τα τέλη Μαΐου και να οξύνονται τα ήδη σημαντικά προβλήματα χρηματοδότησης τους.

Αυτή η καθυστέρηση πιστεύουμε ότι οφείλετε στις γραφειοκρατικές διαδικασίες του ΥΥΚΑ και επειδή είναι επανειλημμένη θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να ενεργήσετε ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν παρόμοιες καθυστερήσεις στο μέλλον.

Εκτός από τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μας ενημερώσετε για τις εξελίξεις σχετικά με τις πιστώσεις για την χρηματοδότηση της Ψυχικής Υγείας για το 2007 καθώς και για τα υπόλοιπα των προηγούμενων ετών.

Επίσης θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τον ειδικό κοινωνικό πόρο του 2% που είχε εξαγγείλει ο κος Αβραμόπουλος καθώς και να μας κοινοποιήσετε το νομοσχέδιο ή τον νόμο ώστε να ενημερώσουμε τα μέλη μας.

Τέλος, θα θέλαμε επίσης να σας ζητήσουμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει στις καταβολές στα πλαίσια του Ε.Π. Υγεία- Πρόνοια σε ότι αφορά το Μέτρο 2.2 αλλά και το Μέτρο 2.1 για το 2007 και να σας ζητήσουμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.

Για το Δίκτυο ΑΡΓΩΣ

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής

Η Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής

Θεοδωρουλάκης Μενέλαος

Γιαννακοπούλου Κλεονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: