15/7/08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Ψυχαργώς»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Ψυχαργώς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Ψυχαργώς» το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ επισημαίνει τα ακόλουθα:Ούτε τριάντα μέρες δεν πέρασαν από τότε που ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κωνσταντόπουλος δεσμεύτηκε δημόσια ότι σε 15 μέρες θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στις μονάδες ψυχικής υγείας. Κάποια χρήματα δόθηκαν σε κάποιους (με ποια κριτήρια άραγε?), στη συντριπτική τους πλειοψηφία όμως οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.Έτσι, η πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα μοιάζει σαν ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο παραμύθι: Πίσω από τις (διεθνώς αναγνωρισμένες, όπως λέει ο κ. Υπουργός) επιτυχίες κρύβονται οι χαμηλές αμοιβές, η ανασφάλεια και η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία για την άντληση κοινοτικών κονδυλίων. Καλούμε την κυβέρνηση να ξεκινήσει μια ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης με τους άμεσα ενδιαφερόμενους (τους ψυχικά ασθενείς, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους και την επιστημονική κοινότητα) αλλά και την κοινωνία συνολικότερα για τη συνέχιση της μεταρρύθμισης και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των Μονάδων Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν.Τα σωματεία των εργαζομένων στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας διοργανώνουν στις 17/7 κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας. Ο Συνασπισμός στήριξε και θα στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για ένα ποιοτικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα ψυχικής υγείας που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

15/7/2008 ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: