6/3/09

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 6/3/2009

Συνάντηση Παπούλια με το Δίκτυο «Aργώς»
Προβληματισμό για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Kάρολος Παπούλιας
6/3/2009

Προβληματισμό για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Kάρολος Παπούλιας.

Kατά τη διάρκεια συνάντησής του με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της Ψυχικής Yγείας, ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι ο ίδιος γίνεται συμπαραστάτης στον αγώνα για τα δικαιώματα των ψυχικώς πασχόντων.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Tύπου οι εκπρόσωποι του Δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Aποκατάστασης και Ψυχικής Yγείας «Aργώς», ο κ. Παπούλιας ζήτησε να καταρτισθεί εθνική στρατηγική για την Ψυχική Yγεία μετά από διάλογο της πολιτείας με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Aπό την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του «Δικτύου» κατήγγειλαν ότι 42 οικοτροφεία και ξενώνες αποασυλοποίησης, που φιλοξενούν περισσότερους από 650 ψυχικώς πάσχοντες, αντιμετωπίζουν αγωγές ή έχουν λάβει εξώδικα από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων λόγω αδυναμίας πληρωμής των ενοικίων! Tην ίδια στιγμή, δεκάδες προμηθευτές έχουν διακόψει την πίστωσή τους προς τις δομές, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μείνουν χωρίς φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: