4/3/09

ΣΚΑΪ 04/03/2009

"Στήνουν" σκηνές στο υπ. Υγείας
04/03/2009

Αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Υγείας στήνουν την Τετάρτη, εργαζόμενοι στις δομές Ψυχικής Υγείας.

Δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να δεσμευτεί το υπουργείο για μηνιαία καταβολή των μισθών.

"Βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση 4 χρόνια. Η πολιτεία αθέτησε τις υποσχέσεις της για αποπληρωμή των δεδουλευμένων" δήλωσε στο ΣΚΑΪ η Αγγελική Συλιγαρδάκη πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων σε φορείς ψυχικά ασθενών.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι εξασφαλίστηκε έκτακτη χρηματοδότηση με το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ για τη καταβολή των δεδουλευμένων.

Σύμφωνα με το υπουργείο το ποσό καλύπτει πλήρως τις δαπάνες του 2008 και μέρος του 2009, ενώ έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.


Αντίσκηνα στο υπ. Υγείας
04/03/2009

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας εξασφαλίστηκε έκτακτη χρηματοδότηση
Αντίσκηνα στην είσοδο του υπουργείου Υγείας έστησαν εργαζόμενοι στις δομές Ψυχικής Υγείας.

Δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να δεσμευτεί το υπουργείο για μηνιαία καταβολή των μισθών.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αυτή τη κατάσταση εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς η πολιτεία αθέτησε τις υποσχέσεις της για αποπληρωμή των δεδουλευμένων δήλωσε στο ΣΚΑΪ, η Αγγελική Συλιγαρδάκη πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων σε φορείς ψυχικά ασθενών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας εξασφαλίστηκε έκτακτη χρηματοδότηση με το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ για τη καταβολή των δεδουλευμένων.

Το ποσό καλύπτει πλήρως τις δαπάνες του 2008 και μέρος του 2009, ενώ έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: