6/3/09

ΕΘΝΟΣ 06/03/2009

06/03/2009
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ΜΨΥ(ΕΘΝΟΣ)



Την Παρασκευή 6 Μάρτη το Δίκτυο φορέων ψυχικής υγείας "ΑΡΓΩΣ" καλεί σε συγκέντρωση και συναυλία διαμαρτυρίας στα Προπύλαια από το πρωί έως το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι στις μονάδες ψυχικής υγείας, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο καθώς οι μονάδες απειλούνται με λουκέτο λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης.


Σε ανακοίνωσή τους οι ίδιοι τονίζουν ότι κινητοποιήσεις δεν γίνονται για να "παζαρέψουν" τα δεδουλευμένα τους, αλλά για την "αλλαγή της πολιτικής στην ψυχική υγεία καθώς η κατάσταση στο χώρο συνεχίζει και εντείνεται".

Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του προγράμματος "Ψυχαργώ" πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ την Πέμπτη αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στον οποίο και γνωστοποίησαν τις ανησυχίες τους αναφορικά με τη "λειτουργικότητα πάρα πολλών δομών που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας επισφαλούς χρηματοδότησης".

Σήμερα Παρασκευή, από τις 8.30π.μ. οι εργαζόμενοι στις μονάδες ψυχικής υγείας συγκεντρώνονται στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας όπου θα ακολουθήσει συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και πολλών μουσικών σχημάτων με σκοπό τη "συστράτευση πολιτών στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων και την υποστήριξη του δημοσίου χαρακτήρα του συστήματος ψυχιατρικών υπηρεσιών στη χώρα".

Από την πλευρά του το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι εξασφαλίστηκε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο, όπως διευκρινίζεται, καλύπτει πλήρως τις δαπάνες του 2008 και μέρος του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: