23/11/08

Νέα διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη της αποασυλοποίησης Η ΑΥΓΗ 23/11/2008

Νέα διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη της αποασυλοποίησης 23/11/2008

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοπεί μεθαύριο Τρίτη έξω από το υπουργείο Υγείας το Δίκτυο Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας "Αργώς", στις 9 π.μ.

Σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο κάνει λόγο για "επικείμενη διακοπή λειτουργίας μονάδων που αναδέχθηκαν ψυχιατρικούς ασθενείς από δημόσια ψυχιατρεία, άμεση απειλή απόλυσης θεραπευτών, απειλή αθρόας επιστροφής ψυχικά ασθενών στα δημόσια ψυχιατρεία, απειλή βλάβης της ψυχικής υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της προσωπικότητας των αρρώστων, κίνδυνο για τις οικογένειες και το κοινωνικό σύνολο".

Επίσης, το Δίκτυο τονίζει με έμφαση: "Οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας συμπεριφέρονται με αλαζονεία και έπαρση, αρνούνται να κάνουν έναν ουσιαστικό διάλογο με εμάς, ενώ επιπλέον εφευρίσκουν επιχειρήματα που διοχετεύουν στον Τύπο και τα ΜΜΕ, ενώ είναι προφανές ότι το υπουργείο, όταν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του στο ακέραιο, όπως οφείλει αλλά δεν πράττει, δεν κάνει σε κανέναν χάρη ή κοινωνική πολιτική ως προς τη χρηματοδότηση των μονάδων".

Τέλος, το Δίκτυο υπογραμμίζει ότι "η ευθύνη για την κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης ανήκει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας".
Συντάκτης : Βενιζέλος Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: