24/10/07

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/10/2007

Η σωτηρία των ψυχών

Η «Ψυχαργώ» είναι αυτό που λέει το όνομά της, ένα ταξίδι των ψυχών στον κόσμο. Είναι ένα πρόγραμμα που αφορά την υποστήριξη της αποασυλοποίησης - της επιστροφής δηλαδή στη ζωή ψυχικώς πασχόντων συνανθρώπων μας για μια δεύτερη ευκαιρία. Πρόκειται για 3.000 ανθρώπους που έχουν επιστρέψει από τον προσωπικό τους Αδη στα άσυλα και με τη βοήθεια ειδικών (περίπου 2.300 εργαζόμενοι) ξαναπιάνουν μια θέση στον ήλιο, δηλαδή στον ξενώνα, το οικοτροφείο ή το διαμέρισμα (405 τέτοιες μονάδες σύνολο) που υποστηρίζει αυτό το πρόγραμμα.

Υπεύθυνοι, με τη σειρά τους, για την υποστήριξη αυτού του προγράμματος, είναι οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών, δηλαδή ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Αλογοσκούφης.

Οι οποίοι δεν κάνουν καθόλου καλά τη δουλειά τους επ' αυτού! Εχουν αφήσει το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» να υποχρηματοδοτείται επί μακρόν, με αποτέλεσμα νοίκια μονάδων να μην πληρώνονται, αγωγές να εγείρονται, χρέη να συσσωρεύονται, εργαζόμενοι να παραιτούνται και οι παραμένοντες να παραμένουν απλήρωτοι επίσης επί μακρόν. Το θέμα, παρ' ότι έχει προβληθεί από τον Τύπο, έχει αφήσει τους δύο υπουργούς ασυγκίνητους. Τώρα φέρνουν το θέμα στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κουράκης και κ. Λεβέντης. Πιθανώς το θέμα να μην είναι «υψηλής τηλεθέασης» και τούτου ένεκεν οι λαλίστατοι περί τα πιασάρικα υπουργοί στα κανάλια να κάνουν για αυτό το πρόβλημα την πάπια.

Ομως, καλό είναι να ξέρουν δύο πράγματα: α) παρανομούν όταν υπεξαιρούν λεφτά των αδυνάτων (που ήδη έχουν εισπράξει από τους φόρους μας) και β) η λύση του προβλήματος (μάλιστα σε διαρκή και βιώσιμη βάση) επείγει - αφορά ανθρώπους-παιδιά. Θα συνέλθουμε κάποτε σε αυτή τη χώρα; Ως πότε θα δουλεύουμε θεούς και δαίμονες;

Περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: